Kenevirli Tarifler

“Doğa, sabırlı bir eczacıdır.” – Paracelsus

Kenevirli Tarifler

KENEVİR SÜTÜ

  • ½ bardak soyulmuş kenevir tohumu (kenevir kalbi)
  • 3-4 bardak su (kremsi bir süt için daha az su kullanın)
  • 1 çimdikten az tuz
  • 1 bütün çekirdeği alınmış hurma (tatlandırma için isteğe bağlı)
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı Kakao (isteğe bağlı)
  • ¼ bardak taze kırmızı meyveler (isteğe bağlı)

Kenevir tohumlarını, suyu, tuzu ve isteğe bağlı diğer malzemeleri de ekleyerek 1-1,5 dakika kadar yüksek hızda robottan geçirin. İnce bir tülbent ya da süzgeçten geçirilebilir. Kapalı bir kapta, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir.

SARIMSAK & KENEVİR YAĞLI SOS

Hazırlama Süresi: 1 saat

  • 1/3 bardak kenevir yağı
  • 2-3 diş kıyılmış sarımsak
  • 1/3 bardak beyaz şarap sirkesi
  • Biber
  • Tuz

Listedeki malzemeleri iyice karıştırın. Sarımsağın nüfuz edebilmesi için 1 saat bekletin. İyice karıştırıp sosu salatanın üzerine gezdirin.

KENEVİR TOHUMLU PESTO

Hazırlama Süresi: 5 dakika

  • 5 yemek kaşığı kenevir tohumu yağı
  • 1/3 bardak soyulmuş kenevir tohumu (kenevir kalbi)
  • 1 bardak parmesan peyniri, rendelenmiş
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • İnce doğranmış taze fesleğen ya da toz fesleğen
  • Tuz

Önce malzemeleri mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ilave edin. Salataya ekleyebilir ya da ekmeğe sürerek servis edebilirsiniz.

KENEVİRLİ KREMSİ SALATA SOSU

Hazırlama Süresi: 25 dakika

  • 1/3 bardak su
  • ½ bardak soyulmuş kenevir tohumu (kenevir kalbi)
  • 2-3 yemek kaşığı kenevir tohumu yağı
  • 1-2  yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 diş doğranmış sarımsak veya sarımsak tozu
  • Tuz

Malzemeler pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robotta karıştırın, tuzunu ayarlayın. Sosu buzdolabında koyulaşması için 20 dakika soğutun.

SALATALAR İÇİN KENEVİRLİ VİNEGRET SOS

  • 3 yemek kaşığı kenevir tohumu yağı
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
  • Biber

Tüm malzemeyi iyice karışana kadar çırpın. Tuzunu biberini zevkinize göre ayarlayıp salatalarda kullanabilirsiniz.

KENEVİR YAĞLI HUMUS

Hazırlama Süresi: 5 dakika

  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kenevir tohumu yağı
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tahin
  • Tuz
  • Biber

Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar robottan geçirin.